NFLAT logoNFLAT, Norsk forening for lærere i Alexanderteknikk.


Om våre lærere

Bergen

Jon Bjørnsen, f. 1967, er utdannet ved Brighton Alexander Training Centre i England (1999-2002) etter år med vondt i ryggen. Han er utdannet spesialpedagog ved NLA i Bergen (2004-2008) og psykiatrisk vernepleier fra Høgskolen på Vestlandet (2014-2017 + Seprep 2020-2022). Han har undervist sentralt i Bergen siden 2003. På fritiden er han en aktiv fridykker, kajakkpadler, foil windsurfer og jeger.

Oslo

Halvard Heggdal er utdannet fra Brighton Alexander Training Centre i England, (1997-2000). Han er også utdannet fiolinist og fiolinpedagog fra Barratt Dues Musikkinstitutt (1987-1991). Halvard har jobbet mye med musikere, sangere og dirigenter. Han er også interessert i hvordan idrettsutøvere kan forbedre prestasjonene sine ved hjelp av Alexanderteknikken. I tillegg til individuell undervisning gir Halvard foredrag om Alexanderteknikken. Han har kontor i Oslo sentrum.

Oslo

Camilla Rognes fattet dyp interesse for Alexanderteknikken allerede i 1995 og utdannet seg som lærer ved The Alexander Technique Studio og The Constructive Teaching Centre i London (2004 – 2007). Siden har hun undervist i Oslo. Hun er spesielt opptatt av hvordan musikere kan utvikle større frihet i spillet sitt, forebygge belastningsskader og utvikle seg musikalsk gjennom Alexanderteknikken. Hun har også fordypet seg i hvordan Alexanderteknikken kan gjøre graviditet og barseltid lettere for kvinner. Ved siden av å undervise i Alexanderteknikk er hun også en aktivt utøvende profesjonell fiolinist. Du finner henne sentralt i Oslo.

Oslo

Elisabeth Dahl er utdannet Alexanderteknikk-lærer fra The Constructive Teaching Centre i London (2006-2009). Hun er også utdannet skuespiller og hadde sin første AT-timer på Mountview Academy of Theatre Arts (2000-2003). Der ble hun inspirert til å videreutdanne seg som lærer, siden teknikken hjalp henne både som skuespiller og med kroniske ryggplager. I London har hun undervist på Italia Conti teaterskole, Mountview, Themes College og ved BBC. Fra høsten 2010 har hun undervist i Alexander-teknikk og stemmebruk ved Westerdals Oslo ACT. Hun har sin privatpraksis på St. Hanshaugen.

Oslo

Birgitte Elfving er utdannet ved Alexander Technique Teaching Centre i Oxford og har undervist Alexanderteknikken i Norge siden 1996. Hun er også utøvende pianist og klaverpedagog med utdanning fra Norges Musikkhøyskole. I tillegg har hun en mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Med denne bakgrunnen er hun spesielt interessert i hvordan musikere kan dra nytte av Alexanderteknikken. Hun har undervist metoden til lærere og elever ved musikklinjen i videregående skole, ved Barratt Dues musikkinstitutt, samt til musikkstudenter og musikere. Birgitte har sin undervisningspraksis sentralt i Oslo.

Oslo

Deborah Weitzman has been a teacher of the Alexander Technique since 1989. Trained in San Francisco and in London, she also holds degrees in music, music therapy and acting from New York University. She specializes in helping people find freedom in their voice, breath and movement. Deborah gives private lessons, workshops and performances in and around Oslo. She also teaches and performs in Holland, Germany, Spain, England, the USA and Greece. She also teaches online.

Oslo

Thierry kom til Alexander-teknikk gjennom sin interesse for tango. Han var på jakt etter nye hjelpemidler for å bedre kunne veilede tango-elever samt for å forbedre sin egen dans.
Han begynte sin Alexander-teknikk utdanning i Ottawa (Canada) under ledelse av Brigitte Caron og avsluttet den i Tyskland ved Alexander Technik Schule Berlin under ledelse av Jörg Aßhoff.
Med sin brede bakgrunn som instruktør og lærer er Thierry kjent som en dyktig pedagog. Han er opptatt av å etablere en trygg og motiverende ramme for sine elever.

Alexander-institutt Oslo er et nytt senter for helse og velvære. Det drives av Velimir Barisic og Thierry Guénin som begge er sertifiserte instruktører i Alexander-teknikk.

Oslo

Velimir har bakgrunn som danser, og det var en skade han pådro seg under dansekarrieren som ble starten på hans egen vei fram til fornyet velvære.
Han startet sin utdannelse i Alexander-teknikk i Amsterdam der han studerte i halvannet år hos Paul Versteeg og Tessa Marwick. Han fullførte studiene hos Astrid Cox i Paris og ble uteksaminert i juni 2004. Siden har han videreutdannet seg og spesialisert seg i bruk av Alexander-teknikk i tilknytning til løping, svømming og ridning, samt Alexander-teknikk for gravide. Han har også studert kombinasjonen Alexander-teknikk og Yoga med David Moore.

Alexander-institutt Oslo er et nytt senter for helse og velvære. Det drives av Velimir Barisic og Thierry Guénin som begge er sertifiserte instruktører i Alexander-teknikk.

Stavanger

Ragnhild Thoring er utdannet Alexanderteknikk-lærer fra The Constructive Teaching Centre i London (2008 – 2011). Hun har også hovedfag i teatervitenskap, Underviser i teaterfag og arbeider som sceneinstruktør. Hun har sin alexanderteknikk praksis i Stavanger.

Trondheim

Rita Abrahamsen er utdannet ved Constructive Teaching Centre i London og Brighton Alexander Training Centre. Hun har drevet praksis i Trondheim siden 1993 og underviser i tillegg ved Institutt for Musikk, NTNU. Rita er også utdannet sceneinstruktør, og vekslingen mellom disse to yrkene er noe hun finner svært givende.

Kontakt NFLAT

Copyright © NFLAT, Norsk forening for lærere i Alexanderteknikk. Alle rettigheter reservert. Fotografi av Martin Tosterud og websider av Heroic dots.