NFLAT logoNFLAT, Norsk forening for lærere i Alexanderteknikk.


Litteratur

Live better: Alexander Technique

Joe Searby. Liten og lettlest bok som enkelt og greit forteller hva Alexanderteknikken går ut på.

Body, Breath and Being

Carolyn Nicholls. Introduksjonsbok som serverer Alexanderteknikken i passende porsjoner. Mange eksempler på Alexanderteknikken brukt i ulike aktiviteter. Praktiske øvelser som du kan prøve ut. CD med instruksjoner følger med.

Body Learning

Michael Gelb. Velskrevet og populær introduksjonsbok. Den finnes på svensk med samme tittel og i dansk oversettelse med tittelen “Din fintmerkende kropp”.

How You Stand, How You Move, How You Live.

Missy Vineyard. Introduksjonsbok som går i dybden. Beskriver godt sammenhengen mellom tanke, kropp og følelser. Gir et fint innblikk i undervisningen, og har praktiske øvelser som er gode eksempler på Alexanderteknikk “tenkning”.

The Use of the Self

FM Alexander. Den mest lettleste av hans fire bøker. I det første kapittelet beskriver han hvordan han oppdaget og utviklet teknikken. Finnes på dansk med tittelen “Bedre brug av sig selv”.

The Alexander Technique Birth Book: A Guide to Better Pregnancy, Natural Childbirth and Parenthood

Ilana Machover, Angela og Jonathan Drake. Alexanderteknikk i forbindelse med graviditet, fødsel og det å være forelder til et nyfødt barn.

Indirect Procedures, a Musicians Guide to the Alexander Technique

Pedro de Alcantara. Introduksjonsbok skrevet for musikere. Bokens første del gir en god innføring i Alexanderteknikkens prinsipper.

Dance and the Alexander Technique

Rebecca Nettl-Fiol og Luc Vanier. Beskriver metodikk for å undervise Alexanderteknikk for dansere basert på at kroppens muskulatur er organisert i spiraler. Forfatterne har bakgrunn fra klassisk ballet og moderne dans. Praktiske øvelser og medfølgende DVD.

The Art of Swimming

Steven Shaw og Armand D’Angour. Alexander-teknikk og svømming. Fin også som introduksjonsbok til Alexanderteknikken. Boken tar for seg bryst- og ryggsvømming og crawl, men ikke butterfly.

The Art of Running

Malcolm Balk og Andrew Shields. Alexanderteknikk og løping. Nyttig for dem som er interesserte i trim, trening og idrett.

Bodysense, Revolutionize You Riding with the Alexander Technique

Sally A. Tottle. Fin introduksjonsbok for ryttere med praktiske tips og gode forklaringer av Alexanderteknikkens prinsipper.

Her kan du kjøpe bøkene

Copyright © NFLAT, Norsk forening for lærere i Alexanderteknikk. Alle rettigheter reservert. Fotografi av Martin Tosterud og websider av Heroic dots.